Stektemperaturer
För att uppnå bästa resultat när du tillagar fågel och vilt så kan du ta hjälp av denna listan med rekommenderade stektemperaturer för diverse produkter. Observera att vissa produkter, framförallt fågel alltid bör tillagas väl, därför är stektemperaturerna för Rött och Medium markerade med rött kryss.
Älg- Rådjur- Hjort- Ren-Filé
Röd
52°
Medium
57°
Välstekt
65°
Rek. ugnstemperatur
110°
Älg- Rådjur- Hjort- Ren-stek
Röd
55°
Medium
62°
Välstekt
68°
Rek. ugnstemperatur
120°
Lammfilé
Röd
52°
Medium
57°
Välstekt
65°
Rek. ugnstemperatur
110°
Lammstek
Röd
55°
Medium
62°
Välstekt
68°
Rek. ugnstemperatur
120°
Vildsvinsfilé
Röd
X
Medium
67°
Välstekt
72°
Rek. ugnstemperatur
110°
Vildsvinstek
Röd
X
Medium
70°
Välstekt
75°
Rek. ugnstemperatur
120°
Hare
Röd
52°
Medium
57°
Välstekt
65°
Rek. ugnstemperatur
110°
Kycklingfilé
Röd
X
Medium
67°
Välstekt
75°
Rek. ugnstemperatur
110°
Gås, Helstekt
Röd
X
Medium
X
Välstekt
70°
Rek. ugnstemperatur
170°
Anka, Helstekt
Röd
X
Medium
X
Välstekt
70°
Rek. ugnstemperatur
170°
Kalkonfilé
Röd
X
Medium
67°
Välstekt
72°
Rek. ugnstemperatur
110°
Kalkon, Helstekt
Röd
X
Medium
X
Välstekt
70°
Rek. ugnstemperatur