Stek vilt i rätt temperatur

Vilt är fantastiskt gott och fungerar alldeles utmärkt att servera både till vardags och till fest, och det är heller inte svårare att tillaga än annat kött om det bara tillagas på rätt sätt. Det viktigaste är att man håller koll på graderna på köttet då viltkött är ett magrare kött än till exempel nöt och fläskkött. Nedanför hittar du en lista på vad vi på Tvärskogs Vilt rekommenderar för temperaturer på de olika detaljerna.

 

Älg/Rådjur/Hjort/Ren-filé

Röd 52°
Medium 57°
Välstekt 65°

Älg/Rådjur/Hjort/Ren-stek

Röd 55°
Medium 62°
Välstekt 68°

Vildsvin – filé

Röd X
Medium 65°
Välstekt 70°

Vildsvin – stek

Röd X
Medium 65°
Välstekt 70°

Fasan/And/Duva

Röd 52°
Medium 56°
Välstekt 65°

 

Tvärskog

0480-341 07
info@tvarskogsvilt.se
Igersdela 103, 388 93 Ljungbyholm

Kälarne

070-370 84 33
info@tvarskogsvilt.se
Lövudden 135, 840 64 Kälarne

Left Menu Icon