0480 - 341 07

Ring oss för personlig service

 Om Tvärskogs Vilt

Tvärskogs Vilt bedriver vi slakt, styckning och paketering av viltprodukter. Tvärskogs Vilt köper in vilt från gods och gårdar främst i södra- och mellansverige och tillhandahåller färskt och fryst vilt efter kundens önskemål.

 

 

Vi förfogar över egna kyl- och frysbilar för att vi alltid ska erhålla bästa kvalite på våra slutprodukter, vi arbetar efter ett fastställt HACCP-Program. På företaget finns en av livsmedelsverket tillförordnad veterinär. Vi erbjuder viss försäljning till privatpersoner i form av viltlådor och kassar. Tvärskogs Vilt har även en anläggning i Kälarne Jämtland som byggdes 2008, där vi främst slaktar älg.

Allt vilt som slaktas på denna anläggning transporteras med egen kylbil ner till Tvärskog för vidare förädling. Vi har depåer i Figeholm, Mörlunda, Horn, Fållen, Katrineholm/Flen samt Kvarngryte utanför Vetlanda.

Vi startades 1997 och är beläget ett par mil sydväst om Kalmar i Småland. Vi är elva personer som arbetar inom företaget under säsong. Vi inriktar oss främst på grossister i Sverige, Norge Danmark samt Tyskland.

Våren 2012 byggde vi på Tvärskogs Vilt ut ytterligare en etapp på 250 kvm, detta ger ett större kylrum samt en förbättrad mottagningshall.

Under 2018 fortsatte vårt arbete med att digitalisera verksamheten. Numera jobbar vi helt digitalt då vi installerat ett nytt affärssystem med tillhörande QR pistoler. Våra leverantörer kan med denna plattform följa sitt vilt i realtid direkt från mobilen eller på datorn. 

Med denna digitalisering har vi möjlighet att jobba snabbare och kan ta emot större volymer vilket gör att vi kommer bygga ut viltanläggningen under 2019. 

Under 2021 har vi på Tvärskogs Vilt byggt en ny färs-linje i slakteriet. Detta möjliggör att vi kan hantera mycket större volymer samt jobba med exakt-paketering ut mot detaljhandeln som är en ny kundkrets till oss. Med denna investering har vi ökat vår konkurrenskraft på marknaden. Projektet har vi gjort tillsammans med Europeiska jordbruksfonden.